Koňare mali svoj deň

19.10.2009 Prešov

Identita \"Koňarov\" bola včera podčiarknutá podujatím \"Vráťme kone Prešovu\", ktoré sa konalo v Záhrade umenia pri Františkánoch.
Počas celodennej akcie mohli diváci vidieť parkúrových jazdcov, deti si mohli zajazdiť na koníkoch či samy zdolať konské prekážky.

Inteligentné, rýchle a krásne, také boli kone, ktoré sa včera vrátili do Prešova. Podujatie \"Vráťme kone Prešovu\", ktoré spoločne s Mestom Prešov organizovalo aj prešovské PKO a RANČ POHODA, bolo pilotnou akciou, ktorá má viesť k obnove tradícií konských pretekov a vrátiť Prešovčanom ich niekdajší živý symbol. \"V centre mesta urobiť konské preteky si môžu dovoliť len ozajstné \"Koňare\", \" s úsmevom povedal primátor mesta Prešov. \"Budem veľmi rád, ak sa nám podarí oživiť tradíciu konských dostihov a ďalších aktivít spojených s koňmi. Toto podujatie je venované všetkým, ktorým je tento niekdajší symbol blízky. \"

Okrem parkúrového jazdenia cez prekážky mohli Prešovčania v tento deň vidieť aj jazdecký sprievod, triafanie prsteňa primátora či ďalšie súťaže. Sprievodným programom pobavili šermiari, ale aj klauni, ktorí mali pripravené množstvo súťaží pre rodiny s deťmi. Tie si mohli tiež zajazdiť či samy zdolať dostihovú dráhu.
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región